Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön vårsoppa

Annons

0 portioner

Den här härliga vårsoppan kan göras på såväl nässlor som späd bladspenat.

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör till pannan

1 l grönsaksbuljong

1 l nässlor eller späd bladspenat

2 msk pesto

salt och svartpeppar

Till servering

3 kokta ägg i halvor

6 tsk forellrom

repad timjan

gott bröd

Hacka lök och vitlök. Fräs dem i smör utan att de tar färg. Häll på buljongen och låt koka upp. Vänd ner nässlorna. Koka upp igen.

Mixa soppan slät. Smaka av med pesto, salt och peppar.

Häll upp soppan i koppar eller djupa tallrikar. Servera med en ägghalva, lite forellrom och timjan. Ett gott bröd passar bra till.

Mer läsning

Annons