Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gulaschsoppa

Annons

4 portioner

400 g nötkött

1 röd paprika

1 msk paprikapulver

1 gul lök

2 msk olivolja

1 l köttbuljong (tärning + vatten)

hälften av skalet av en citron

2 stora vitlöksklyftor

2 msk smör

1 msk tomatpuré

Till servering:

2 dl lätt crème fraiche

3 msk finskuren gräslök (eller persilja valfritt)

Tärna kött, paprika och lök. Bryn kött, grönsaker och paprikapulver i en tjockbottnad kastrull/gryta. Häll på buljongen när köttet fått färg. Låt buljongen koka upp.

Finhacka citronskal och vitlöksklyftor. Blanda med smöret. Rör ner smörblandningen i soppan tillsammans med tomatpurén. Låt gulaschen sjuda i 2-3 timmar.

Soppan är klar när köttet nästan faller sönder. Smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med lätt crème fraiche och finskuren gräslök

Mer läsning

Annons