Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstsoppa med kryddig färs

Annons

4 portioner

300 g blandfärs

2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

4-5 potatisar

smör eller margarin

1-2 tsk curry

1 tsk ingefära

2 tsk paprikapulver

2 msk tomatpuré

1 liter vatten

2 buljongtärningar

salt

"¨Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs löken i lite fett i en gryta tillsammans med curry och ingefära. Blanda i paprikapulver och tomatpuré, vatten och buljongtärningar.

Koka upp och koka under lock ca 10 min. Bryn färsen i lite fett i en stekpanna under tiden, rör om så att den blir jämnt grynig.

Lägg färsen i soppan och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av och servera med bröd.

Mer läsning

Annons