Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk grönsakssoppa med pesto och pasta

6 portioner, 45 minuter
olivolja
1 pkt bacon, strimlat
2 rödlökar, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 späda purjolökar, strimlade
2 selleristjälkar, strimlade
2 morötter, skalade och tärnade
3 palsternackor, skalade och tärnade
1 fänkålshuvud, skivat
3 potatisar, skalade och tärnade
1 liter hönsbuljong
1/2 flaska torrt vitt vin
salt
nymalen svartpeppar
ett par kvistar timjan
ett par kvistar färsk basilika
2 lagerblad
50 g spaghetti
cirka 1 dl pesto (färdig eller hemgjord)
färskriven parmesan

Annons

Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull. Tillsätt bacon, rödlök och vitlök och fräs utan att det tar färg. Häll sedan i purjo, selleri, morötter, palsternacka, fänkål och potatis och fräs några minuter. Fyll på med buljong och vin. Tillsätt salt, peppar, timjan och basilika, (helst hela kvistar) samt lagerblad. Bryt ner spaghettin i småbitar och koka i 10-15 min eller tills både pastan och grönsakerna är mjuka. Rör om då och då. Fiska upp örterna.

Fördela soppan i skålar. Häll en klick pesto i varje, riv över parmesan och dra på några varv med pepparkvarnen. Servera till ett ljust surdegsbröd.

Mer läsning

Annons