Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordärtskockssoppa med äpple, tomat och räkor

Annons

4 portioner

400 g skalade jordärtskockor

100 g skalad potatis (1-2 st)

6 dl buljong (fisk- eller grönsak)

2 dl äppelcider (ej för söt)

2 dl grädde (helfet eller matlagningsgrädde)

½- 1 msk vitvinsvinäger

eller citronsaft

Hacka potatis och jordärtskockor, koka i buljong och cider under lock tills allt är helt mjukt (30 - 40 min). Mixa och sila soppan, koka upp med grädden, smaka av med salt, peppar och reglera syran med vitvinsvinäger eller citronsaft.

Garnering/topping:

50 g skalade och fintärnade

jordärtskockor

2 tomater (tärnade och urkärnade)

½ fintärnat äpple

100 g skalade räkor

1 msk olivolja

Fräs de tärnade jordärtskockor i lite olivolja 1- 2 min tillsätt äpple, tomatkött och räkor och låt bli varmt,

Lägg upp i skålar eller tallrikar med soppa och toppa med lite av den "stekta" räksalladen.

Mer läsning

Annons