Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttsoppa

Annons

4 portioner

600 g nötkött

2 morötter

100 g rotselleri

1 palsternacka

1 purjolök

1 burk consommé

1 l vatten

1 oxbuljongtärning

persilja till garnering

Häll consommé och vatten i en kastrull. Smula ner buljongtärning och rör om.

Skär köttet i tärningar och tillsätt. Låt småkoka under lock i cirka en timme.

Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter.

Ansa purjolök och skär bort blasten. Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.

Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över.

Servera gärna med ett gott bröd till.

Mer läsning

Annons