Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig corn chowder med bacon

4 portioner, 30 minEn härligt solgul och krämig soppa som passar finemang så här års.

Annons

olivolja

smör

1 gul lök, finhackad

1 stjälk selleri, finhackad

1 morot, finhackad

2 skalade potatisar, fint tärnade

140 g bacon, strimlad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 l kycklingbuljong

olivolja

1 nypa chiliflakes

bladpersilja, grovhackad

3-4 majskolvar (eller 2 burkar majs à 300 g)

Skär av majsen från kolvarna med en vass kniv (låt konserverad majs rinna av ordentligt).

Hetta upp olivolja och smör. Mjukfräs lök, selleri, morot, potatis och hälften av baconet. Tillsätt vitlöken på slutet. Tillsätt buljong och majs. Låt sjuda under lock i 12-15 min.

Fräs resten av baconet knaprigt under tiden. Låt rinna av på hushållspapper.

Mixa soppan slät. Häll upp i skålar. Strö över bacon, chiliflakes och persilja.

Mer läsning

Annons