Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig potatis- och purjolöksoppa

Annons

4 portioner

4 potatisar

2 purjolökar

smör

1 tsk rosmarin

1/2 tsk dragon tsk körvel

2 grönsaksbuljongtärningar

5 dl vatten

5 dl mjölk

2 dl crème fraiche

1 dl finhackad persilja

salt och peppar

Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull.

Tillsätt potatis, rosmarin, dragon, körvel, buljongtärningar och vatten. Låt soppan koka ca 15 min.

Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Häll i mjölken och hälften av crème fraichen. Låt soppan koka upp.

Strö över persiljan och smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med bröd, en klick crème fraiche och gärna färska örter. Variation: Byt ut hälften av potatisen mot 2 morötter.

Mer läsning

Annons