Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig pumpasoppa med crème fraiche och tomatcigarr

Annons

4 portioner

Pumpa finns i de flesta affärer nu för tiden. Med en orange blir det finast färg på den här soppan. Tillbehöret, en krispig "cigarr" med syrlig tomatfyllning, är lika enkelt som gott.

Cirka 600 g pumpa, skalad och tärnad

1 gul lök, grovhackad

2 vitlöksklyftor, skivade

1 msk smör

2 buljongtärningar (kyckling eller grönsak)

ca 8 dl vatten (så att det täcker pumpan)

2 msk hel spiskummin

1 hel kanelstång

1 msk kryddpeppar

1 stjärnanis

5 grön kardemumma

1 tsk sambal oelek

salt och peppar

1 dl crème fraiche

Fräs pumpa, lök och vitlök i smöret. Tillsätt buljongtärningar och vatten och koka upp. Krossa kryddorna, lägg ner dem i en kryddkula eller tekula och låt koka cirka 15 minuter. Smaka av någon gång under tiden och ta upp kryddorna om det är tillräcklig smak. Känn på pumpan att den är riktigt mjuk. Mixa soppan, smaka upp med sambal oelek, salt och peppar. Servera med crème fraiche.

Mer läsning

Annons