Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matig fisksoppa med chorizo och svamp

Slanta ner några korvar i soppan så får den både mera smak och substans.
6 portioner, 45 minuter
olivolja
2 bananschalottenlökar, skivade
2 vitlöksklyftor, finhackad
250 g svamp, t ex ostronskivling eller champinjoner, i bitar
2 chorizokorvar, gärna starka, i slantar
2 burkar hela tomater, à 400 g (gärna cocktailtomater)
12 dl grönsaksbuljong
2 dl torrt vitt vin
700 g fast potatis, skalad och skivad
salt
nymalen svart- eller vitpeppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk rosmarin
600 g vit fisk, i bitar
citron, saft + skal
ev 250 g skalade räkor
färska örter

Annons

Hetta upp olja i en stor gryta. Fräs schalottenlök, vitlök, svamp och korv på medelvärme till löken mjuknat.

Tillsätt tomaterna och låt fräsa med några minuter. Slå sedan på buljong och vin. Tillsätt potatisen. Smaksätt med salt, peppar, timjan och rosmarin. Låt småkoka under lock tills potatisen mjuknat.

Lägg i fiskbitarna. Låt sjuda under lock i ca 5 min eller tills fisken vitnat. Smaka av med salt och peppar, samt lite citronsaft. Häll eventuellt i räkorna och värm hastigt.

Dekorera med färska örter och strimlat citronskal. Servera genast, gärna med en bit gott bröd.

Mer läsning

Annons