Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morotssoppa med ingefära och citronkräm

En värmande, nyttig och smakrik vintersoppa.

Annons

4 portioner, 30 minuter

5 cm färsk ingefära

1 kg morötter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 1/2 tsk spiskummin

1 1/2 tsk curry

1 l buljong från kycklingfond

1 dl vitt vin

1 citron (skal + 2 tsk saft)

2 dl crème fraiche

1 tsk honung

1 kruka färsk koriander

salt

nymalen svartpeppar

Skala och skiva morötterna. Skala och finhacka lök, ingefära och vitlök. Smält smör i en kastrull. Mjukstek lök, vitlök och ingefära. Tillsätt spiskummin och curry och fräs lite till. Häll i morötterna, rör runt och låt mjuksteka i 5 min. Slå på buljong och vin. Koka tills morötterna mjuknat, cirka 15-20 minuter. Tvätta citronen, riv skalet och blanda med crème fraiche.

Mixa soppan. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Tillsätt honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar, mixa hastigt.

Fördela soppan i skålar, lägg en klick citronkräm i varje. Klipp över rikligt med färsk koriander. Servera till ett gott bröd.

Mer läsning

Annons