Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Multi kultisoppa

Annons

4 portioner

2 msk olivolja

1 liten gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 tsk spiskumminfrön

(eller malda om du inte hittar hela)

1 tsk ljusa senapsfrön

100 g torkade, gröna linser

1 tsk korianderfrön, malda

1 tsk gurkmeja

1 tsk paprikapulver

1 tsk Sambal Badjak

(eller Ancho Chili-pulver)

1 tsk mald ingefära

(eller motsvarande färskriven)

1 burk krossade tomater (inte puré!) eller

1 burk Pomodorini Mutti

(med hela små tomater i krosset)

1 burk, 400 ml, kokosmjölk

(spar lite till dekor)

3 dl vatten

Smaka av med:

1 tsk salt

1 msk limesaft

Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök till de börjar ta färg.

Lägg i spiskummin och senapsfrön och låt fräsa 1/2 minut under omrörning.

Lägg i de torkade linserna tillsammans med koriander, gurkmeja, paprikapulver, Sambal Badjak och ingefära.

Rör om i grytan och slå på tomatkrosset tillsammans med kokosmjölken och vatten.

Låt allt småkoka tills linserna är mjuka vilket tar ca 30 minuter.

Smaka av med salt och limesaft.

Späd soppan tillönskad tjocklek med mer vatten och krydda efter din och gästernas smak.

Toppa den heta soppan med lite sval kokosmjölk!

Blir det soppa över är den nästan ännu godare dagen efter.

Så gör gärna dubbel sats

Mer läsning

Annons