Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parmesansoppa

Annons

10 portioner

Kockarna bakom Taste it i Örebro menar att konceptet "Whisky dinner" har framtiden för sig. Att dricka whisky till maten är en smakupplevelse. Men det är viktigt att välja whisky med omsorg. Till den här rätten ska man ha 10-årig Talisker.

3 dl grädde

3 dl mjölk

4 vitlöksklyftor

2 dl riven parmesan

2 tsk vit tryffelolja

salt, vitpeppar

Talisker

Koka upp grädde och mjölk.

Pressa vitlöken och riv parmesanosten och tillsätt dessa i grädd/mjölken.

Mixa allt riktigt slätt med en stavmixer.

Smaka av med tryffeloljan, salt och peppar.

Sila soppan.

Koka upp den igen och tillsätt Talisker.

Ställ soppan i kylen över natten.

Mixa eventuellt soppan igen innan servering.

Servera med grönmögelosten Evert och en lagrad gorgonzola med kanderade nötter samt schalottenlöksmarmelad.

Mer läsning

Annons