Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Potatis- och sellerisoppa med serranochips och tomatcreme

Annons

0 portioner

En matig soppa som får sällskap av krispiga serranochips och en frisk tomatcreme. De lättgjorda chipsen kan användas som garnityr eller tillbehör till många rätter som behöver lite salt och krispighet.

4 potatisar, skalade och tärnade

0,5 gul lök, grovhackad

2 vitlöksklyftor, skivade

1 msk smör

150 g rotselleri, skalad och tärnad

4 dl kycklingbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

Fräs potatis, lök och vitlök i smör någon minut. Det ska inte ta färg. Tillsätt rotselleri och kycklingbuljong. Späd med mer om det inte täcker ordentligt. Koka på ganska svag värme tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt grädde och koka ytterligare några minuter. Vispa runt ordentligt så att rotfrukterna faller sönder, men ändå ger en textur. Smaka upp med salt och peppar.

4 skivor serranoskinka

Varva skinka med hushållspapper på en tallrik. Kör i mikron på högsta effekt tills de dragit ihop sig ganska rejält cirka 60-90 sekunder, beroende på vilken effekt mikron har. De ska vara lite mjuka när de tas ut. De stelnar till när de svalnar. Bryt dem i små bitar och servera till soppan.

1 dl creme fraiche

5 st soltorkade tomater i olja, strimlade

1 tsk basilika

1 tsk tomatpuré

salt och peppar

Blanda creme fraiche med tomater, basilika och tomatpuré. Smaka upp med salt och peppar.

Mer läsning

Annons