Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rustik köttsoppa

Annons

4 portioner

Härligt matig soppa mycket nyttigheter i.

300 g högrev

olivolja

2 1/2 dl rött vin

8 dl vatten

3 tärningar köttbuljong

3 morötter

3 palsternackor

1/2 litet huvud rotselleri

1 liten purjolök

100 g haricots verts

100 g gula vaxbönor

salt

nymalen svartpeppar

1 tsk honung

1 knippe bladpersilja

Putsa köttet fritt från fett och senor. Skär det i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller järngryta. Bryn köttbitarna runt om.

Koka upp vatten i en rymlig gryta, häll i köttet och koka i 40-60 minuter eller tills bitarna börjar falla isär (tiden beror lite på köttets kvalité). Fyll på mer vatten under tiden om det behövs.

Koka upp vin, 8 dl vatten och buljong i en annan kastrull. Skala och skiva morötter och palsternackor. Skala och tärna sellerin. Häll rotsakerna i kastrullen med buljongen. Sjud i fem minuter och tillsätt sedan det avrunna färdigkokta köttet. Sjud i ytterligare tio minuter.

Skölj och strimla purjon. Halvera bönorna och häll i tillsammans med purjon. Koka upp och smaka av med salt, peppar och honung. Strö över hackad persilja vid serveringen.

Servera till knäckebröd med ost.

Mer läsning

Annons