Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffransdoftande fisksoppa med torsk, musslor och aioli

Annons

4 portioner

400 g torskfilé

20 blåmusslor

6 dl mjölk

2 dl grädde

2 dl crème fraiche

1-2 pkt saffran

"¨Skär torskfilén i lagom stora bitar. Koka musslorna i ca 2-3 dl lättsaltat vatten och en msk krossad vitlök. Tag upp dem när de öppnat sig (det tar ca 2-3 minuter) Koka upp mjölken och grädden samt ca 2 dl av musselspadet, tillsätt saff-ran och låt koka i ca 5 minuter.

Tillsätt därefter crème fraichen och låt koka ytterligare någon minut. Lägg i de råa torskbitarna och ställ kastrullen på svag värme ca 4-5 minuter.

Häll upp på tallrik och lägg dit musslorna, toppa med aioli.

Enkel aioli: 2 dl majonnäs 2-3 vitlöksklyftor Salt, peppar och eventuellt lite citronstänk

Mer läsning

Annons