Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabblax med nudlar och ingefärsbuljong

2 portioner, 15 min
Här behöver laxen inte mer än ned och vända i den ljuvliga buljongen. Reglera mängden nudlar efter tycke och smak.

Annons

ca 200 g nudlar, t ex soba

1 liter kycklingbuljong

2 stjälkar citrongräs, skurna i bitar

5 cm färsk ingefära, i bitar

1 msk japansk soja

2 tsk fisksås

1 knippa grön sparris

2 portionsbitar lax, utan skinn

inlagd ingefära, gari

1 kruka koriander

1 kruka färsk mynta

Koka upp buljong, citrongräs, ingefära, soja och fisksås. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter. Lyft upp och kasta citrongräs och ingefära. Tillsätt nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet. Lyft upp nudlarna och fördela dem i skålarna.

Bryt av ändarna av sparrisen. Skär stjälkarna i bitar och dela laxbitarna rakt av.

Lägg sparrisen i buljongen och koka i 1 minut, lägg sedan ned laxen och ta bort kastrullen från plattan. Placera lax och sparris ovanpå nudlarna och slå över buljongen. Garnera med inlagd ingefära, koriander och mynta.

Mer läsning

Annons