Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svampsoppa med ädelost, citron och mandel

4 portioner, 30 minuter
En enastående soppa helt enkelt!

Annons
En ljuvlig och lite syrlig svampsoppa med smak av mandel.

2 msk smör

4 msk vetemjöl

cirka 1 liter svampbuljong eller hönsbuljong

1 msk tomatpuré

50 g ädelost

2 tsk hackad rosmarin

2 msk sherry

1 1/2 dl grädde

2 tsk citronsaft

salt

nymalen peppar

25 g mandelspån

2 msk grovhackad bladpersilja

1 liter valfri svamp, t ex kantareller

Skär svampen i bitar. Smält smör i en kastrull och låt svampen puttra i ett par minuter. Pudra över mjöl och rör om. Häll på lite buljong i taget under ständig omrörning. Smaksätt med tomatpuré, ost, rosmarin och sherry. Koka i 10 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Strö över mandelspån och persilja inför serveringen.

Om man vill dricka vin till:Wolf Blass Yellow Label Chardonnay (6447), 89 kronor.

Mer läsning

Annons