Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apelsin- och fänkålssallad med ingefärsvinägrett

4 portioner, 20 minuter
Fräsch och smakrik sallad som känns helrätt så här års.

Annons

2 skivor vitt bröd

1 citron

2 apelsiner

3 cm färsk ingefära, finriven

nymalen svartpeppar

3 msk olivolja

salt

1 påse rucola eller annat grönt

1 fänkålsstånd, tunt skivad

ev. svarta oliver

Rosta brödet i ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.

Vispa under tiden ihop saft och rivet skal från citronen, rivet skal från den ena apelsinen, ingefära och peppar. Rör ned oljan i en tunn stråle under vispning och smaka sedan av med salt.

Skär bort skalet och allt det vita från apelsinerna. Skiva eller filea.

Blanda apelsinkött, dressing, brödkrutonger, rucola och fänkål. Fördela på assietter och garnera med fänkålsdill och eventuellt oliver.

Mer läsning

Annons