Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatiska krabbkakor

8 portioner, 90 minuterAmerikanska crabcakes har vi hört talas om, men varför inte testa en asiatisk variant?

Annons

2 burkar krabbkött à 170 g

1/2 dl majonnäs

2 salladslökar, strimlade

1 msk japansk soja

2-3 tsk wasabi

2 tsk röd chilipasta

1 lime, rivet skal

2 dl panko (finns i asiatiska hyllan)

1 dl vetemjöl

salt

nymalen svartpeppar

2 ägg

1 msk vatten

1/2 dl sesamfrön

1 1/2 dl solrosolja

1 gurka

Wasabimajonäs:

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

2-3 tsk wasabi

1 lime, rivet skal + lite saft

salt

Blanda krabbkött, majonnäs, salladslök, soja, wasabi, chilipasta och limeskal. Rör ner 1 dl panko. Täck med plast och låt stå i kylen i en timme.

Gör wasabimajonnäsen. Smaka av och låt vila i kylen.

Rör ihop mjöl, salt och peppar i en bunke. Vispa ägg och vatten i en annan bunke.

Rör ihop resten av pankon med sesamfrön.

Forma små bollar av krabbsmeten, platta till dem lite grann. Doppa först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.

Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta eller stekpanna. Stek krabbkakorna i omgångar tills de får fin färg på båda sidor, 1-2 min. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Hyvla gurkan på längden med osthyvel eller potatisskalare.

Lägg en klick wasabimajonnäs på varje kaka. Garnera med gurka.

Mer läsning

Annons