Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chilirostade rotsaker

Annons

4 portioner

ca 1 kg blandade rotsaker, exempelvis potatis, morot, rotselleri, kålrot, palsternacka, persiljerot eller majrova

2 gula lökar

1 purjolök

1-2 vitlöksklyftor

2-3 msk olivolja

1 1/2 msk finhackad chili

3 msk finhackad timjan

salt och svartpeppar

Till salsan:

2 röda paprikor

2 dl tomatjuice

röd tabasco

1. Skala och skär rotsakerna i två centimeter stora tärningar. Skala och skär den gula löken i klyftor och purjolöken i bitar. Sprid ut grönsakerna i långpannan. Dela paprikorna i halvor, ta bort fästet och lägg dem överst.

2. Hacka vitlök, chilin och timjan. Blanda hacket med olja och häll över rotsakerna. Salta, peppra och rör om. Rosta allt i 250 graders ugn cirka 20 minuter.

3. Lägg paprikahalvorna i mixer och kör ihop med tomatjuice och tabasco. Värm blandningen lätt och bjud den till rotsakerna. Gott som det är men den som vill kompletterar med kött eller korv.

Mer läsning

Annons