Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citrondoftande sparris med rökt lax

Annons

4 portioner

ca 1 kg grön sparris

4 skivor kallrökt lax

Dressing:

2 msk olivolja

1 citron

salt och svartpeppar

1 ask kryddkrasse

Servering:

3 msk färskriven parmesan

23 msk rostade pinjenötter

Lägg sparrisen på en skärbräda. Skär bort 1-2 cm i skaftändan. Koka sparrisen liggandes i en låg kastrull i lättsaltat vatten, ca 5 minuter, beroende på tjocklek. Enklast är att plocka upp en sparris ibland och känna efter.

Lyft upp sparrisen och servera dem varma med tillbehör eller som i detta recept: kyl sparrisen genast i isvatten. Låt dem rinna av på en handduk och pressa över citron och olja. Salta lätt.

Mer läsning

Annons