Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Couscoussallad med grillade grönsaker och fetaost

Annons

0 portioner

En matig sallad med Medelhavsinfluenser som kan serveras antingen för sig själv eller som tillbehör till något grillat.

3 dl vatten

3 dl couscous

2 msk olivolja

1 gul paprika, grova bitar

1 röd paprika, grova bitar

0,5 zucchini, skivad

1 rödlök, tjocka skivor

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk citronjuice

4 msk olivolja

1 msk hackad persilja

salt och peppar

1 huvud crestasallad eller romansallad, plockat

2 tomater, klyftor

1 dl gröna oliver

100 g fetaost, grova bitar

Koka upp vattnet och slå över couscousen. Täck med plastfolie och låt stå och dra cirka fem minuter, eller tills allt vatten absorberats. Blanda ner olivoljan. Salta och peppra.

Grilla paprika, zucchini och lök över grill eller i panna. Blanda ihop vitlök, citronjuice, olivolja och persilja. Lägg i de grillade grönsakerna medan de ännu är varma så att de tar smak. Salta och peppra. Blanda ihop med couscous och sallad. Lägg upp och garnera med tomater, oliver och fetaost. Servera med en klick crème fraiche eller tzatziki.

Mer läsning

Annons