Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frittata med rosmarin och kikärtor

4 portioner, 25 minuterFrittata är en italiensk variant av omelett. Det här är ett busenkelt sätt att lyckas, trots de simplaste av ingredienser. Tillsätt lite rökt skinka om du inte vill köra vegetariskt.

Annons

5 ägg

1 1/2 dl färskriven parmesan

salt

nymalen svartpeppar

1 nypa chiliflakes

1 burk kikärtor, à 400 g

2 vitlöksklyftor, rivna

2-3 kvistar färsk rosmarin

Värm ugnen till 200 grader och ställ in en långpanna.

Smörj en springform (cirka 20 centimeter) ordentligt. Vispa ihop ägg, parmesan, salt, peppar, chiliflakes och vitlök.

Låt kikärtorna rinna av ordentligt och häll ut dem i formen. Häll över äggsmeten och strö över repade rosmarinblad. Ställ formen i långpannan och grädda tills ytan får fin färg, cirka 15 minuter. Skär upp i klyftor och servera.

Även god att servera kallt dagen efter.

Mer läsning

Annons