Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratinerad zucchini med kapriskantareller

Zucchini är som skapt för att gratineras. Det här är en smarrig variant.

Annons

4 portioner, 45 minuter

300 g kantareller, i bitar

smör

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 1/2 dl vispgrädde

2 msk sherry

2 msk kapris

2 tsk Dijon

1 msk soja

1/2 dl hackad bladpersilja

nymalen svartpeppar

2 skivor dagsgammalt bröd, kantskuret

2 dl riven parmesan

1 citron, skalet

färsk timjan

4 små zucchini

Hetta upp stekpannan och låt kantarellerna svetta ur sig lite vätska. Tillsätt sedan smör, lök och två av vitlöksklyftorna och fräs i ett par minuter. Slå på grädde, sherry, kapris, senap och soja. Låt puttra ihop i fem minuter, tillsätt persilja och smaka av med peppar. Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Fördela svampfyllningen i urgröpningen och lägg halvorna på en långpanna.

Mixa bröd, parmesan, rivet citronskal, timjan och den sista vitlöksklyftan. Strö blandningen över zucchinin och riv över lite extra ost. Gratinera i 200 grader i 15-20 min eller tills ytan fått fin färg och zucchinin mjuknat.

Servera med grönsallad.

Mer läsning

Annons