Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad majs med thaistuk

4 portioner, 30 minVarför sluta grilla bara för att det är höst? Grillad majs är så otroligt gott. Här får den tufft thailändskt sällskap.

Annons

1 dl kokosmjölk

1/2 dl japansk soja

2 1/2 msk råsocker

1 msk fisksås

1 msk pressad lime + extra limeklyftor

1 kruka koriander, grovhackad

50 g fetaost

4 majskolvar

Dra av blasten från majsen och rensa bort alla trådar.

Mät upp kokosmjölk, soja, socker, fisksås och limesaft i en liten kastrull. Låt dem koka ihop tills det tjocknar lite grand, cirka 10 minuter, så att du får en fin glaze.

Grilla majsen (du kan förkoka den i 2-3 minuter om du är otålig) i 10 minuter. Pensla på glazen och grilla ytterligare 5 minuter. Pensla då och då och snurra majsen med jämna mellanrum.

Strö över koriander och fetaost. Servera med flingsalt och limeklyftor.

Mer läsning

Annons