Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönkålskokotter

Smalare lösning för grönkålsfantaster. Riktigt delikat dessutom.

Annons

6 portioner, 45 minuter

35 g valnötter, grovhackade

1 vitlöksklyfta, riven

250 g kesella

1 ägg

1 msk kalvfond på flaska

50 g mager riven ost med smak

riven muskot

1 tsk paprikapulver

1 tsk örtsalt

nymalen svartpeppar

500 g tinad fryst eller färsk grönkål

Krama ur grönkålen ordentligt. Häll upp i en bunke och blanda ner valnötter (spara några), vitlök, kesella, ägg och kalvfond. Tillsätt ost, muskot, paprikapulver, örtsalt och peppar. Smaka av.

Smörj sex små ugnssäkra formar eller muggar, slå upp smeten och toppa med lite valnötter på varje. Ställ formarna på en långpanna och fyll på vatten upp till halva formens höjd. Sätt in i ugnen i 200 grader i 30 min eller tills smeten stannat.

Serveras ljumna.

Mer läsning

Annons