Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönsakspyttipanna

Annons

4 portioner

7 dl kokta kikärtor eller 2 burkar kikärtor à 400 g

2 gula lökar

1 aubergine

1 liten squash

200 g färska champinjoner

2 msk flytande margarin

1 vitlöksklyfta

1 tsk timjan

2 dl hackad persilja

salt, peppar

Skala löken och hacka den grovt. Skölj aubergine och squash och skär dem i tärningar. Ansa och skär svampen i fjärdedelar.

Fräs löken på svag värme i margarinet i en stor panna. Lägg i resten av grönsakerna och svampen. Pressa ner vitlöken och krydda med timjan. Fräs tills vätskan kokat in.

Rör ner persilja och kikärtor. Värm upp. Krydda med salt och peppar.

Servera grönsakspyttipannan med kokt potatis, kokt broccoli och en rotfruktssallad med till exempel rödbetor som är gott till pyttipanna. Ett glas lättmjölk och knäckebröd med lättmargarin hör också till måltiden.

Mer läsning

Annons