Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönsakswok med mango och apelsin

Annons

4 portioner

cirka 400 g färsk böngroddar

2 medelstora purjolökar

2 selleristjälkar

1 mango

1 apelsin

2- 3 msk olja

1- 2 pressade vitlöksklyftor

2 msk balsamvinäger

1 msk honung

1/2 dl nötter

salt

Skölj böngroddarna i kallt vatten. Skölj och finstrimla purjo och selleri. Dela mangon, skär loss fruktköttet från kärnan och skalet. Skär frukten i strimlor. Riv skalet på apelsinen och skär fruktköttet i bitar.

Hetta upp woken på medelstark värme och häll i oljan. Lägg i purjo och selleri och fräs 1- 2 minuter under omrörning.

Tillsätt mangostrimlor, rivet apelsinskal, apelsinbitar, vitlök, vinäger och honung. Låt rätten småkoka 2- 3 minuter och lägg i groddar och nötter mot slutet. Smaka av med salt.

Servera som ensamrätt med bröd eller ihop med kött eller fisk.

Mer läsning

Annons