Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halloumipanna med försommargrönt

Smart och smaklig vegetarisk allt-i-ett-rätt. Måste man prompt ha kött till passar till exempel en färsbiff och kall yoghurtsås.

Annons
Halloumi passar inte bara att grilla, den blir även god i ugnen. Här tillsammans med försommargrönt, chili och oliver.

4 portioner, 45 min

600-700 g färskpotatis eller små potatisar

4 vitlöksklyftor

olivolja

salt

nymalen svartpeppar

1 knippa grön sparris

1 knippa färsklök

1 chili, skivad (kan uteslutas)

1 dl oliver

1/2 citron

ev. bladpersilja

cirka 200 g halloumi (1 ost)

Skär potatisen i mindre bitar och lägg i långpanna. Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem med knivbladet. Blanda med potatisen, en skvätt olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter. Bryt av sparrisarnas träiga ände. Skär löken i klyftor. Dela halloumin i kuber. Ta ut potatisen och blanda ned sparris, lök, ost, chili (hoppa över om du inte vill ha så starkt) och oliver. Se till så att allt ligger i ett lager. Sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Pressa över citronsaft. Blanda väl och strö eventuellt över grovhackad persilja.

Mer läsning

Annons