Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helrostad rotselleri med brynt apelsinsmör

4-6 personer
Tid: 20 minuter + 2 timmar i ugnen
Kanske ett alternativ till julskinkan? Mjukt rostad rotselleri med ett smör som smakar brynt smör, dill och apelsin.

Annons

ca 1 kg rotselleri

olivolja

flingsalt

200 g smör

2 msk finhackad dill

1 apelsin, rivet skal

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Tvätta rotsellerin och lägg på en plåt. Gnid in med olja och strö över flingsalt.

3. Rosta hela rotsellerin cirka 2 timmar i mitten av ugnen tills den är helt mjuk inuti.

4. Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötig karamell och är gyllenbrunt. Dra av från värmen och låt de små brynta smulorna falla ned till botten.

5. Sila av smöret i en skål och ställ kallt i frysen cirka 20 minuter tills smöret stelnar.

6. Tag fram smöret och vispa fluffigt med elvisp.

7. Vispa in finhackad dill och apelsinskal. Krydda med flingsalt.

8. Servera den varma rotsellerin tillsammans med smöret.

Recept ur Fixa julen - Proffsens bästa tips för en lyckad jul (Ica Bokförlag).

Mer läsning

Annons