Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemgjord spenatravioli med mjölk- och citronsås

Annons

6 portioner

Inte alls så svårt som det låter. På kursen använde vi vild betblast, hemma kan vi ta spenat.

Deg:

300 g vetemjöl

300 durumvetemjöl

1/2-1 tsk salt

cirka 2-2 1/2 dl vatten

Fyllning:

200 g gröna blad, t ex färsk spenat (vi använde vild betblast)

olivolja

1 hel vitlöksklyfta, skalad

salt

500 g ricotta

50 g färskriven parmesan

riven muskot

Sås:

2 dl mjölk

2 dl färskriven parmesan

1 klick smör

rispat skal från 1 citron

Blanda de båda mjölsorterna med salt och arbeta in lite vatten i taget till en ganska hård degklump. Det är inte säkert att du behöver allt vatten. Knåda kraftigt till en smidig deg, ta hela tiden mer mjöl om det behövs och låt sedan vila en stund. Gör fyllningen under tiden.

Dela bladen i mindre bitar och mjukfräs i olivolja med vitlöksklyftan. Låt rinna av i durkslag och pressa ut all vätska. Blanda ricotta och parmesan ordentligt. Tillsätt bladen, vitlöken och lite muskot. Kör i mixer och smaka av.

Kavla ut degen till max ett par millimeters tjocklek. Se till att det är mjölat undertill. Skär ut 6-7 centimeter breda remsor och lägg på en tesked av fyllningen med 5 centimeters mellanrum. Lägg en degremsa ovanpå och platta försiktigt till fyllningen med handflatan. Skär mellan varje klick och tryck ut all luft kring fyllningen. Nyp till runt om med små fingergrepp så att ingen fyllning tittar ut. Placera på mjölad bricka.

Blanda mjölk och parmesan till såsen, det ska nästan bli som en lös keso. Sjud raviolin i rikligt med lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Låt rinna av och varva ravioli, mjölksås, smör och raspat citronskal i en vid skål. Servera genast med extra parmesan

Mer läsning

Annons