Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordärtskockssallad med senapsdressing

Annons

4 portioner

Jordärtskockor är förvånansvärt mumsiga råa. Rejält med både krisp och smak.

400 g jordärtskockor

1 äggula

1 schalottenlök

1 msk grovkorning senap

2 tsk dijonsenap

1 msk äppelcidervinäger

1/2 tsk cayennepeppar

salt

5 msk valnöts- eller hasselnötsolja

1 tsk citronsaft

1 påse machésallad

50 g champinjoner

1 paket bacon (kan uteslutas)

Blanda äggula, finhackad schalottenlök, båda senapssorterna, vinäger, cayenne och lite salt i en liten skål. Vispa noga. Häll i oljan lite i taget under ständig omrörning.

Skala jordärtskockorna och skiva så tunt som möjligt, gärna med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i en skål med vatten och citronsaft så länge så att de inte mörknar medan du skalar resten. Skiva champinjonerna tunt.

Låt jordärtskockorna rinna av ordentligt i ett durkslag. Häll sedan skivorna i en skål och blanda med dressingen och svampen. Låt stå i kylen i minst en halvtimme och samla smak.

Servera på en bädd av machésallad. Toppa gärna med knaperstekt bacon.

Bild: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons