Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julsallad med granatäpple, apelsin och fänkål

Annons

6 portioner

En riktig vintersallad med många fräscha smaker som friskar upp.

2 fänkålshuvud

2 apelsiner

2 msk olivolja

salt

svartpeppar

1 burk kikärtor (à 400 g)

100 g chèvre (hoppa över för veganer)

1 granatäpple

Skiva fänkålen så tunt som möjligt (en bra anledning att investera i en köksmandolin). Tvätta och riv skalet på ena apelsinen. Skär bort alla hinnor och filea den. Pressa den andra apelsin och blanda saften med apelsinriv, olivolja, salt och peppar. Smaka av.

Låt kikärtorna rinna av och spola med kallt vatten. Häll upp i en skål och blanda med fänkål, apelsinklyftor och dressingen.

Arrangera alltsammans på ett fat. Smula över getosten. Dela granatäpplet och peta ur alla kärnor utan hinnor. Sprid ut dem över salladen.

Mer läsning

Annons