Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kålsallad med saffransdressing

6 personer
Tid: 20 minuter
Krispig svart- och rödkål med frukt, nötter och en syrlig dressing på saffran och honung.

Annons

300 g grön- eller svartkål

200 g rödkål

salt

1/2 pkt saffran

2 1/2 msk äppelcidervinäger

2 msk flytande honung

olivolja

3 apelsiner

3 färska fikon

4 torkade eller färska fikon

6 torkade aprikoser

1 dl rostade hasselnötter

1/2 granatäpple

flingsalt

1. Ansa och strimla grönkålen eller svartkålen grovt. Finstrimla rödkålen.

2. Förväll grön- eller svartkålen cirka 30 sekunder i kokande saltat vatten. Häll av och skölj i kallt vatten.

3. Låt rinna av på en ren kökshandduk.

4. Vispa ihop saffran, vinäger, honung och 2 msk olja. Smaka av med salt. Dressingen ska ha en god balans mellan syra, sötma och sälta för att väcka liv i saffranssmaken.

5. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria filéer med en kniv. Skär fikonen i skivor eller hacka de torkade.

6. Hacka nötterna.

7. Varva kål, apelsin, fikon, torkad frukt, nötter och granatäpplekärnor på ett fat. Ringla över dressing och strö över flingsalt. (TT)

Recept ur Fixa julen - Proffsens bästa tips för en lyckad jul (Ica Bokförlag).

Mer läsning

Annons