Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kikärtsburgare med tomatdressing och romansallad

Annons

4 portioner

2 dl crème fraiche

5 st soltorkade tomater i olja, strimlade

1 tsk basilika

salt och peppar

600 g kokta kikärter

1 vitlöksklyfta, pressad

2 msk persilja, hackad

1 msk citronjuice

1 tsk salt

1 ägg

0,5 dl ströbröd

4 msk smör

8 brödskivor

8 blad romansallad

tomater

rödlök

saltgurka

Blanda ihop crème fraiche med tomater och basilika. Smaka upp med salt och peppar.

Mixa ihop kikärter, vitlök, persilja, citronjuice, salt och ägg med stavmixer eller i matberedare. Färsen ska vara slät. Forma till fyra stora eller åtta små biffar och vänd dem i ströbröd. Stek gyllenbruna i smör.

Servera med dressingen mellan rostade bröd tillsammans med grönsaker.

Mer läsning

Annons