Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig pumpasoppa med chipotle och bacon

4 portioner, 1 timme
Chipotle är rökt chili och en av mina absoluta favoritsmaker. Den ger pumpan exakt rätt lyft i den här härliga höstsoppan.

Annons

cirka 5 dl tärnad pumpa, t ex butternut eller muskat

olivolja

flingsalt

nymalen svartpeppar

70 g bacon

1 purjolök, sköljd och strimlad

5 cm ingefära, finhackad

2 tsk chipotlepaste

3 dl äppelcider

8 dl hönsbuljong

2 dl vispgrädde (kan uteslutas)

1/2-1 lime

Skala och skär pumpan i tärningar. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen i 200 grader i cirka 30 min eller tills pumpan fått lite färg och mjuknat.

Knaperstek baconet under tiden och låt rinna av på hushållspapper.

Fräs purjo, ingefära och chipotle i någon minut i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt pumpa, cider och buljong. Låt sjuda sakta i 20 min. Mixa och tillsätt grädden (kan uteslutas). Smaka av med lime. Värm på nytt utan att koka.

Häll upp i skålar och smula över bacon.

Mer läsning

Annons