Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxsallad med färskpotatis, forellrom och pepparrotskräm

4 portioner, 20 minuter
Svensk sommar i salladsform. Mättande och gott med härliga smaker.

Annons

1 knippa grön sparris

valfria salladsblad

cirka 150 g varmrökt lax, skivad eller i bitar

3 knappt hårdkokta ägg

1 knippa färsklök, skivad

1 knippa rädisor, i bitar

8 kokta färskpotatisar, skivade eller i bitar

2 avokado i klyftor

1 dl svarta oliver

nymalen svartpeppar

kallpressad rapsolja

1-2 citroner

1 burk forellrom, à 80 g

1 knippa dill

125 g pepparrotsost

1 dl yoghurt av grekisk typ

1 tsk dijonsenap

1 citron

Ångkoka sparrisen en minut, spola med iskallt vatten.

Blanda salladsblad, sparris, lax, ägghalvor, lök, rädisor, potatis, avokado och oliver på ett fat eller i en skål. Peppra, ringla över lite olja och pressa lite citronsaft över. Klicka på forellrom här och var. Dekorera med dillvippor och extra citron.

Blanda ut pepparrotsosten med yoghurt, senap och rivet citronskal. Servera till salladen. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons