Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen lins- och paprikasallad

Annons

4 portioner

2 paprikor, gärna olika färger

1 msk olivolja

2 1/2 dl röda linser

1 rödlök

1 gurka

1 påse blandad sallad

1 citron

Till dressingen:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk mald spiskummin

2 vitlöksklyftor

salt och peppar

Gör så här:

1. Koka linserna 10 minuter, inte mer, så kan de bli mosiga.

2. Skär paprikan i strimlor som steks mjuka i olivolja.

3. Skala och finhacka rödlöken, skär gurkan i mindre bitar och pressa ur citronsaften. Blanda linser, paprika, lök och gurka i en skål. Tillsätt citronen.

4. Rör samman dressingen. Lägg upp salladen tillsammans med blandade blad och fördela dressingen över. Så här års bjuds salladen ljummen. Sommartid kan den kylas och bjudas kylskåpskall.

Mer läsning

Annons