Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen sallad på bönor, avocado och portabellosvamp

Annons

0 portioner

En rätt som antingen kan serveras som tillbehör till en middag, eller som vegetarisk huvudrätt tillsammans med couscous eller ris. Portabellosvampen är en mycket matig och god svamp som finns i de flesta butiker året runt.

100 g gröna bönor, förvällda

100 g kidneybönor

1 rödlök, skivad

2 msk olivolja

1 tsk sweet chili

1 msk rödvinsvinäger

salt och peppar

2 st portabello, skivade

2 msk olivolja

1 avocado, skivad

Blanda bönor och rödlök. Rör ihop olivolja, sweet chili och vinäger. Smaka av med salt och peppar och slå över bönsalladen.

Stek portabellosvampen i resterande olja och krydda. Blanda ner med bönorna direkt. Blanda runt ordentligt. Tillsätt avocado och servera.

Bild: HENRIK ARKÅSEN

Mer läsning

Annons