Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majsplättar med chili och parmesan

4 portioner, 30 minTufft sätt att tillaga majs på. Blir godast med nyplockad färsk majs, men går så klart även att laga på konserverad. Justera chilimängden om barnen inte gillar starkt.

Annons

2 ägg

4 msk vetemjöl

1 dl riven parmesan

salt

2 salladslökar, finskuren

1/2 chili, urkärnad och finhackad

olja

nymalen svartpeppar

1 lime, skalet

5 dl majskorn (3-4 kolvar alt. 2 burkar à 300 g)

gräddfil

limeklyftor

Tillbehör:

Skär av majsen från kolvarna med en vass kniv (låt konserverad majs rinna av ordentligt).

Mixa ägg, mjöl, parmesan och salt under pulsintervaller med mixer. Tillsätt majs, hälften av salladslöken, skal från limen och chilin under 2-3 pulsintervaller. Smaka av med och peppar.

Hetta upp ganska generöst med olja i en plättlagg eller vid tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Klicka ut ett par matskedar smet till plättar och stek tills de blir gyllenbruna, cirka 4 minuter per sida. Upprepa till smeten tar slut.

Servera med gräddfil och limeklyftor. Strö över resten av salladslöken.

Mer läsning

Annons