Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marinerade marockanska bönor

Annons

10 portioner

Perfekt bufférätt som både mättar och känns spännande till en billig penning. Man kan förstås även välja torkade bönor som blötläggs och kokas.

3 burkar stora vita bönor (à cirka 400 g) (eller 500 g torkade)

1 msk hel spiskummin (eller 1/2 msk malen)

1/2 msk torkad ingefära

1 dl olivolja

1/2 tsk harissa

1 tsk kanel

1 tsk gurkmeja

2 tsk honung

2 citroner

2 dl soltorkade tomater

salt

nymalen svartpeppar

färsk mynta

Skölj bönorna i kallt vatten i ett durkslag. Låt rinna av. (Alternativt blötlägg och koka 500 g torkade bönor enligt förpackningen)

Rosta spiskummin i en torr stekpanna. Blanda med ingefära, olivolja, harissa, kanel, gurkmeja och honung. Tvätta citronerna. Skala dem med potatisskalare och finhacka skalet. Blanda ner tillsammans med saften av en halv citron.

Grovhacka hälften av tomaterna och blanda med dressingen. Kör alltsammans i mixer och häll sedan över bönorna. Strimla resten av tomaterna och blanda i. Rör om försiktigt.

Täck över och låt stå över natten. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mera citron eller extra kryddor. Garnera med hackad färsk mynta. Servera gärna med trianglar av pitabröd.

Mer läsning

Annons