Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råkost från Calabrien

Annons

4 portioner

1 färsk fänkål

2-3 små zucchini

2 morötter, inte för grova

4-5 stjälkar blekselleri

1 kålrabi

3 msk olivolja

1 msk mild vitvinsvinäger

havssalt

svartpeppar

Så här gör du:

1. Skala morötter och kålrabi. Skär morötterna i tunna stavar och kålrabin i tunna skivor. Strimla fänkålen och bleksellerin samt klyv och skiva zucchinin. Lägg upp allt i grupper i vid skål där varje ingrediens kommer att synas var för sig.

2. Blanda olivolja och vinäger i en skål. Vispa ner salt och svartpeppar och ringla därefter blandningen över grönsakerna. Den här salladen är godast helt nygjord. Den passar till snart sagt all mat eller som lätt förrätt med en bit bröd.

Mer läsning

Annons