Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riven tomatsallad med mozzarella och kalamataoliver

Annons

4 portioner

Busenkel, smarrig och snygg sallad med mycket smak av tomat.

15-20 cocktailtomater i olika färger

1/2-1 dl kalamataoliver

1 buffelmozzarella eller 1 ask minimozzarella

1 näve färsk basilika

fin olivolja

nymalen svartpeppar

flingsalt

Tryck till tomaterna med handflatan (använd förkläde!) och spara på saften. Gör likadant med oliverna när du kärnar ur dem. Fös ner all vätska i salladsskålen, det blir grunden till dressingen.

Riv mozzarellan i bitar (om du använder en hel) eller lägg i minimozzarellan. Riv basilikabladen och blanda i.

Ringla över olivolja, smaksätt med salt och peppar. Blanda och servera rumstempererat.

Mer läsning

Annons