Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salade Lyonnaise med ägg

Det finns sallader och det finns sallader. Den här hör definitivt till de bättre och känns precis lagom påskig.

Annons
Salade Lyonnaise - en fransk sallad med rökt fläsk, brödkrutonger och ägg - känns precis lagom påskig.

(4 portioner)

250 g rökt sidfläsk, gärna enrisrökt

smör

2 vitlöksklyftor

4 skivor surdegsbröd

olivolja

4 kokta ägg

1 kruka färsk oregano

Dressing:

2 tsk äppelcidervinäger

2 tsk dijonsenap

salt

2 msk finskuren gräslök

4 msk olivolja

stekfett

250 g blandade salladssorter

Skölj och torka salladen. Skär bort svålen från fläsket, strimla och stek gyllenbrunt i lite smör. Låt rinna av på hushållspapper, men spara stekfettet.

Skala och hacka vitlöken. Skär brödet i tärningar. Hetta upp lite olivolja och stek brödtärningar och vitlök på medelvärme tills brödet fått färg. Låt svalna lite.

Gör dressingen: Vispa ihop vinäger, senap, lite salt och gräslök. Rör ner olivoljan blandat med lite av stekfettet i en tunn stråle, lite i taget under omrörning.

Blanda sallad, fläsk och repade oreganoblad i en fin skål. Ringla över dressingen och blanda lätt. Toppa med brödkrutonger och ägghalvor. Servera som förrätt, på buffén eller som tillbehör.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons