Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skaldjurssallad på bröd

Annons

4 portioner

16 kokade musslor, gärna med skal (frysta eller färska)

blandade salladsblad, gärna av maché, rocula och romansallad

1 stjälk blekselleri, gärna de fina skotten i mitten

Till dressingen:

1 dl matlagningsyoghurt

80 g storkornig laxrom

salt och peppar

4 skivor majsbröd alt. tunnbröd

1 citron

1-2 tomater

färsk krasse och timjan till garnering

Strimla romansalladen (eller annan storbladig sallad) grovt. Strimla blekselleri. Blanda romansallad och blekselleri med rucola och machésallad. Arrangera salladen på majsbröd eller annat hårt, tunt bröd. Var noga med att salladsblandningen är torr för att inte brödet ska bli mjukt.

Fördela musslorna på salladen. Låt gärna skalet sitta kvar på en av musslorna för utseendets skull.

Blanda matlagningsyoghurt med grov laxrom. Salta och peppra lätt vid behov. Ringla dressingen runt brödet, inte på för då mjuknar brödet. En liten klick kan droppas mitt i salladen.

Garnera med citron, tomat, krasse och timjan.

Mer läsning

Annons