Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsallad med gurka, rädisor och burrata

3-4 portioner, 15 min
Burrata är en typ av mozzarella med ett krämigt inre. Det här är den ultimata sommarsalladen. Tänk på att mozzarella aldrig ska serveras kylskåpskall.

Annons

2 slanggurkor

2-3 vitlöksklyftor

1 liten nypa chiliflakes

flingsalt

1/2 tsk socker

2 msk limesaft

2 msk olivolja + extra

1 knippa rädisor, tunt skivade

valfria färska örter som basilika, koriander, gräslök, dragon

nymalen svartpeppar

1 burrataost, rumstempererad (alt. 1 vanlig mozzarella)

Skala gurkan lite slarvigt. Dela den på längden och kärna ur om du vill (det går smidigt med bakänden av potatisskalaren). Skär i halvmånar.

Skala och tryck till vitlöksklyftorna med knivbladet så att de krossas lite lätt.

Blanda gurka, vitlök, chiliflakes, en nypa flingsalt, socker och 1 msk limesaft i en ziplock-påse eller dubbla vanliga plastpåsar som du knyter åt. Skaka påsen ordentligt och kläm lite lätt på den så att gurkan börjar vätska sig. Låt vila i rumstemperatur en stund.

Låt gurkblandningen rinna av, spara 2 msk av saften och vispa ihop med resten av limesaften och 2 msk olivolja. Blanda dressing, gurka, rädisor och örter i en skål. Salta och peppra.

Lägg upp alltsammans på ett fint fat. Placera den avrunna osten ovanpå. Ringla över lite extra olivolja, salta och peppra.

Ett glas svalt rosévin passar ypperligt till.

Mer läsning

Annons