Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarsallad med rödbetor, varmrökt fisk och pepparrot

4 portioner, 1 timmeVarmrökt fisk är något av det bästa som finns. Precis som sommarrödbetor. Tillsammans bildar de en klockren duo.

Annons

1-2 knippen rödbetor, beroende på storlek

1-2 citroner

1 dl gräddfil

2 tsk färskriven pepparrot + extra

1 msk dijonsenap

salt

1 citron, skal + saft

200 g varmrökt fisk, t ex sik eller lax

olivolja

1 kruka vattenkrasse (alt en påse rucola)

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, 30-45 min beroende på storlek, tills de mjuknat. Låt rinna av och svalna. Dra sedan av skalet med fingrarna.

Blanda under tiden gräddfil, pepparrot och senap. Smaka av med salt och eventuellt lite rivet citronskal.

Bryt fisken i bitar. Skär rödbetorna i klyftor eller skivor. Pressa över citronsaft och riv över resten av skalet. Ringla över olivolja och blanda försiktigt. Fördela på ett fat och varva med vattenkrasse och fisk.

Ringla dressingen över. Riv över lite extra pepparrot.

Mer läsning

Annons