Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparris med nötdressing och parmesan

Annons

4 portioner

1 knippe grön sparris

1 bunt vit sparris

salt

socker

1 dl blandade nötter, t ex hasselnötter, pistaschnötter, pinjenötter

1 dl olivolja

3 msk citronsaft + rivet skal

flingsalt

nymalen svartpeppar

färskriven parmesan

Bryt av den gröna sparrisen där stjälkarna går av naturligt. Skär bort bottenändarna på den vita och skala. Koka den vita sparrisen i saltat vatten med lite socker i, efter fyra minuter lägg i den gröna. Låt koka ytterligare tre minuter. Ta upp och låt rinna av.

Rosta nötblandningen i torr stekpanna tills nötterna får lite färg och börjar dofta gott. Grovhacka nötterna och blanda med olivolja, citronsaft, rivet citronskal, flingsalt och peppar.

Lägg upp sparrisen på ett fint fat. Häll över nötdressingen. Strö över rikligt med färskriven parmesan. Servera ljummet som förrätt, på buffén eller som tillbehör till kött eller fisk.

Mer läsning

Annons