Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparrissallad med ramslök och rabarber

Annons

4 portioner, 20 min

1/2 citron, rivet skal

flingsalt

1 tsk socker

300 g vit sparris

300 g grön sparris

50 g riven lagrad ost, t ex Svecia eller Prästost

1/2 rödlök, finhackad

1 näve grovskuren ramslök (alt lite purjolök och vitlök)

nymalen peppar

10 cm rabarber

Skiva rabarbern så tunt du kan. Strö över citronskal, flingsalt och socker. Låt marinera i 5 min.

Skala den vita sparrisen och eventuellt nederdelen på den gröna. Skär av bottendelen. Koka den vita sparrisen i vatten med lite socker och salt i 2 min, och den gröna i lättsaltat vatten i 1 min. Spola i kallt vatten och skär i mindre bitar.

Blanda rabarbern med sparris, ost, rödlök och ramslök. Dra några varv med pepparkvarnen över. Lägg i en bunke eller skål med lock och ta med.

Mer läsning

Annons